Vine Salesforce.com pe piata locala?

Clujenii de la Brinel au anuntat astazi semnarea unui parteneriat strategic cu Salesforce.com. Comunicatul de presa nu da foarte multe detalii despre relatia de parteneriat, insa este de presupus ca lucrurile sunt la inceput. Pe site-ul Salesforce nu am gasit inca o trimitere la aceasta informatie si nici Brinel nu apare in lista de parteneri pentru Europa de Est.

Brinel avea deja in portofoliu Dynamics CRM si Oracle/Siebel CRM prin urmare aducerea pe piata locala a Salesforce pare a fi in zona de oportunitati. Pe 6 mai, compania va organiza un eveniment dedicat serviciilor/solutiilor SalesForce unde planurile in aceasta directie vor deveni probabil mai vizibile. Evenimentul va avea loc in Bucuresti la Hotel Pullman, iar invitatii principali vor fi Geza Matrai - Sales Leader Salesforce.com pentru Europa Centrala si de SudEst si Andy Lengyel – Certified Salesforce Consultant.

Salesforce este o solutie de CRM foarte utilizata la nivel global insa relativ necunoscuta local. Nu stiu daca Brinel pregateste o localizare si nici ce resurse/competente are pentru a sustine proiectele locale. Au mai fost tentative de aducere a SalesForce in Romania, cea mai sustinuta fiind a belgienilor de la OnboardCRM care au si avut un eveniment la Marriott in 2007.  Din cate stiu si cei de la Criteria au cochetat cu ideea unui parteneriat insa fara urmari relevante. Inclusiv Synergizer care a semnat recent un parteneriat pentru distributia CAS CRM a avut in vedere si SalesForce.com insa nu a gasit reciprocitatea asteptata la nivel de implicare.

brinel-salesforce

Prin urmare, anuntul facut de Brinel astazi starneste un interes ridicat pe piata locala de CRM, iar continuarea este de urmarit.

Comments are closed.