Cu ce rupe gura targului SugarCRM 7.6?

SugarCRM a facut public, in cadrul unei conferinte cu utilizatorii desfasurate zilele acestea, un preview al celei mai noi versiuni, care urmeaza sa fie lansata pe piata luna viitoare. Sugar 7.6 aduce un plus de mobilitate, o interfață mai ergonomică și automatizari complexe ale proceselor de business. Ca functionalitati noi ar fi de mentionat: business process management realizabile printr-o interfață vizuala, alerte și escaladări, fluxuri de aprobare, fluxuri paralele, o matrice pentru crearea de reguli și proceduri etc. Tot la nivel vizual, SugarCRM 7.6 oferă și o hartă a progresului (journey mapping) pe care il face fiecare client, pe fiecare palier de interactiune cu organizația.

Oficialii SugarCRM afimă a noua versiune reduce considerabil numarul de click-uri din partea utilizatorilor deoarece aduce in prim plan tate informatiile relevante. Solutia este optimizata optimizata si pentru tablete mai ales la nivel de afisare informatii sub forma de grafice, tabele etc. Printr-un plug-in, SugarCRM aduce in fata utilizatorilor, printr-un panel lateral, date din orice alta aplicație, cum ar fi e-mailul spre exemplu. Pentru campaniile de marketing, SugarCRM 7.6 se integrează cu IBM Silverpop, iar ca baze de date functioneaza atat cu Microsoft SQL cat si cu Oracle. Nu stiu daca cei de la Sugar au reusit sa integreze in 7.6 si ceva functionalitati de „virtual assistant” dupa achizitia Stitch de acum cateva luni, insa versiunile viitoare vor aduce cu siguranta schimbari din aceasta perspectiva.

In Romania, nu prea abunda utilizatorii de SugarCRM. Sunt cateva conturi, insa nu se poate spune ca este un succes de piata. Cel mai mare client pe care il stiu este BitDefender insa tind sa cred ca proiectul acopera operatiunile externe ale celebrului furnizor de solutii pentru securitate informatica. Perteneri oficiali cred ca sunt doi sau trei. Stiu doar de LiquidCRM și Bizlink, ambele companii insa relativ mici si fara putere de penetrare pe piata.

 

Comments are closed.