Pras lanseaza o solutie pentru digitalizarea relaţiilor cu cetăţenii

Recenta Ordonanţa nr  38/2020, care instituie obligativitatea acceptării şi eliberării de către administraţia publică a documentelor semnate electronic, pune o presiune mare pe insituţiile publice care au digitalizat încă modul de interacţiune cu cetăţenii. Pentru a respecta distanţarea sociala, insitutiile publice au nevoie de o solutie completa de gestiune a documentelor digitale precum şi de semnătură electronica. In acest context, compania Pras Consulting a lansat o solutie (Semnează Documentele Digital) care include ambele componente si poate fi livrata din cloud.

Pras website

 

 

Bazată pe Microsoft Sharepoint , una dintre cele mai utilizare platforme de colaborare la nivel global,  soluţia include semnătură digitală certificată şi susţine intreg circuitul unui document digital: primirea și înregistrarea cererilor spre soluționare, înregistrarea acestora în cadrul structurilor interne, semnarea documentelor de către persoanele avizate, expedierea şi ulterior clasarea acestora în vederea arhivării. Soluţia  are avantajul că poate fi implementată rapid şi este simplu de utilizat, chiar şi de către angajaţii mai puţin familiarizaţi cu tehnologia. Tot ceea ce au nevoie este un PC conectat la Internet şi o adresă de email. În funcţie de necesitatile instituţiei, soluţia „Semneaza Documentele Digital” poate fi livrată ca serviciu cloud cu plată prin abonament lunar sau cu licenţiere perpetuă pe infrastructura IT a beneficiarului.

În contextul pandemiei Covid 19, Guvernul României a solicitat tuturor autorităţilor publice să accepte documentele semnate digital şi să răspundă solicitanţilor în acelaşi mod. În acest proces, instituţiile publice pot folosi portalurile online sau poşta electronică. Tehnologia şi semnătura electronică utilizate rămân la decizia fiecărei organizaţii în parte, atâta vreme cât există compatibilitate. Multe instituţii au fost însă surprise de această situaţie nu sunt sunt pregătite pentru aplicarea distanţării sociale în relaţie cu cetăţenii.

 

Comments are closed.