CRM cu abonament, de la Entersoft Romania

cloud-crm-2Compania a anuntat astazi ca suita de business Entersoft este disponibila si in regim de abonament. Din cate stim, o piesa principala a Entersoft Business Suite este CRM-ul eferent (suita include si ERP, BI și eCommerce), solutie utilizata deja de cateva companii locale, mai mari sau mai mici. Probabil proiectul de la JTI Romania,  despre care CRM Review a scris prin vara, este probabil cel mai relevant.

CRM-ul va fi disponibil atat intr-o versiune standard (probabil multitenant, aceeasi pentru mai multi clienti) cu acces in doar 24 de ore de la semnarea cotractului, cat si in versiune custom, care implica insa plata unor servicii. Ambele versiuni pot fi consumate dintr-un cloud public (by default Microsoft Azure, dar la cerere orice alt provider) sau dintr-un cloud privat (adica infrastructura proprie a clientului). Nu exista informatii despre preturi, perioada minima de contract etc. Ca functionalitati si interfata solutia va fi aceeasi ca in regim on premises.

Prin urmare, diferentele sunt doar la nivel de abordare comerciala. Piata de profil (CRM in regim de serviciu) este inca subdezvoltata desi numarul furnizorilor este in crestere, iar comunicarea pe acest subiect devine tot mai intensa. Dynamics CRM Online este probabil cel mai notoriu produs, atat in versiunea standard livrata de Microsoft cat si in personalizarea unor jucatori locali, ca Senior Software spre exemplu.

Comments are closed.