Ce stiti despre Adobe CRM ?

Adobe CRMLa nivel global, toate studiile arata un marketshare generos pentru Adobe CRM. In functie de autor, Adobe CRM se plaseaza pe locul patru sau cinci, aproape de SAP si Microsoft. Ce este insa Adobe CRM, un pordus cvasinecunoscut pe piata locala? Denumirea mai exacta este Adobe Marketing Cloud si oficial este un sistem CRM care gestioneaza activitatile de vanzari, marketing si suport in companii medii si mari.Este disponibil atat ca SaaS cat si on premises si poate fi integrat printr-un API (interfata programabila) cu alte solutii. Dupa module si functionalitati pare sa fie potrivit cu prevadere pentru marketing: segmentare si profilare clienti, generare campanii, monitorizare, analiza extinsă, raportare etc. Probabil piesa de rezistenta a suitei este Adobe Campaign, comparat frecvent cu Marketo si Oracle Eloqua.

Module principale:

  • Adobe Analytics – analizeaza date din orice sursa, online si offline, ofera analize complexe si suport decizional
  • Adobe AudienceManager -profilare si segmentare pe criterii complexe, pe orice tip de canal.
  • Adobe Campaign – gestiunea si automatizare campanii, lead management
  • Adobe Experience Manager – gestiune de continut si interactiune cu clientii pe orice canal (newsletter, email, web, mobile, video etc.
  • Adobe Media Optimizer-  instrument de prognoza si optimizare
  • Adobe Primetime – un tool pentru furnizorii de servicii media personalizate
  • Adobe Social – social CRM integreaza Facebook, Foursquare, LinkedIn, Tumblr and Twitter.
  • Adobe Target – permite testarea campaniilor, mesajelor etc

Fiecare dintre aceste module poate fi cumparat separat si integrat cu alte solutii CRM sau Marketing Automation. Platforma functioneaza pe Android , Apple si chiar  BlackBerry. In 2016, Adobe CRM a avut o crestere de 16% Adobe a cumparat Livefyre, iar asteptarile pentru 2016 sunt ridicate. Mai ales dupa ce in luna mai Adobe a cumparat Livefyre. o companie care gestioneaza modul in care utilizatorii interactioneaza cu diverse tipuri de content pe orice canal: web, e-amil, TV, aplicatii etc. Nu stiu sa existe un partener pentru Adobe CRM in Romania.

Comments are closed.