Cat costa Dynamics 365 for Sales?

Dynamics page diagramIn aceasta vara, Microsoft a lansat Dynamics 365, o suita care aduce o abordare diferita in modul de vanzare/licentiere a solutiilor Dynamics. Suita Dynamics 365 integreaza functionalitati de gestiune economica si operationala, relatii cu clientii, vanzari, marketing, e-mail si colaborare.  Poate fi contractata atat sub forma de pachete predefinite cat si ca solutii independente.

Varianta de planuri este deja cunoscuta de la Office 365 . Spre exemplu: Dynamics 365 Plan 1 (costa cca 70 USD/luna/utilizator) si este orientat preponderent catre gestionarea relatiilor cu clientii. Adica ofera: Dynamics 365 for Sales, Dynamics 365 for Customer Service, Dynamics 365 for Field Service, Dynamics 365 for Project Service Automation dar si Microsoft PowerApps si Microsoft Flow.  La nivelul urmator de pret este Dynamics 365 Plan 2, costa 210 USD/utilizator/luna dar ofera suplimentar functionalitatile de tip ERP (Dynamics 365 for Operations). Planurile sunt pentru versiuni „full user” denumite anterior si pro-user sau power user. Planurile amintite mai sus sunt disponibile pentru licentierea Enterprise (peste 500 de utiizatori), pentru nivelul Business (companii mici si medii) exista, alte preturi/pachete. Spre exemplu: Dynamics 365 for Financials la doar 40 USD/luna/user, pret pentru solutia completa.

Clientii care doresc flexibilitate pot opta pentru aplicatii individuale, cu preturi de la 95 (Dynamics 365 for Sales si restul aplicatiilor din categoria CRM ) la 195 USD/luna/user. (Dynamics 365 for Operations). Pentru fiecare dintre acestea exista si varianta „light user”, doar acces la informatiile produse sau task-uri simple, cu preturi de la 4 la 10 USD/luna/user. Pot fi combinate licentele „full” cu cele „light” in functie de activitatea utilizatorilor, pentru obtinerea unui cost optim. Multi angajati au nevoie doar de acceseze unele informatii si eventual sa proceseze sarcini simple precum: depunerea unei cereri de concediu, a unui decont etc. Licentele light au denumierea generica de Dynamics 365 for Team si functioneaza doar corelate cu minim  o licenta full. Toti userii light au acces la Power Apps.

Licentierea pentru Microsoft Dynamics 365 este mai degraba diversa decat complexa si da posibilitatea oricarei organizatii sa gaseasca reteta potrivita si sa obtina cel mai bun cost, indiferent de numarul angajatilor si profilul acestora. Preturile pentru Romania inca nu au fost facute publice.

Comments are closed.