Amadeus Selling Platform Connect trece la standardul NDC

AmaAmadeus Selling Platformdeus a anunțat că Selling Platform Connect, platforma sa de rezervare bazată pe cloud, le permite acum agențiilor de turism să cumpere, să comande, să plătească și să ofere servicii de călătorie aeriană prin intermediul unei conectivități NDC. (New Distribution Capability un program dedicat industriei de travel, lansat deInternational Air Transport Association/IATA, cititi mai multe aici) Un avantaj principal pentru agenții este că acestea pot vizualiza și compara pe un singur ecran toate zborurile companiilor aeriene disponibile și serviciile conexe pentru orice călătorie dată, indiferent dacă provin din EDIFACT, NDC sau alte API-uri. Este pentru prima dată când vânzătorii de călătorii pot accesa într-un singur loc o gamă completă de conținut referitor la călătoriile aeriene, ceea ce face mai ușor pentru ei procesul de comparare a ofertelor și, în același timp, le simplifică misiunea de sprijinire a clienților pentru a obține cea mai bună valoare.

Deoarece serviciul pentru clienți este o prioritate pentru toți vânzătorii de călătorii, această nouă versiune Selling Platform Connect permite și deservirea rezervărilor NDC. Vânzătorii de călătorii pot anula sau modifica zborurile care au fost rezervate prin intermediul unei conexiuni NDC. În plus, „modificările involuntare” sau modificările efectuate de companiile aeriene la rezervările existente vor continua să fie gestionate de mecanismul cozii de așteptare, cu care agenții de turism sunt deja familiarizați. Toate aceste caracteristici, precum și noua interfață grafică, au fost proiectate și testate în strânsă colaborare cu clienții Amadeus prin intermediul programului NDC. Prin acest program, Amadeus urmareste atat sa permita companiilor aeriene să-și diferențieze mai bine ofertele și să impulsioneze adoptarea conținutului lor NDC, dar si sa ajute vânzătorii de călătorii să continue să lucreze în mediul lor preferat. Integrând NDC în Selling Platform Connect, solutia Amadeus oferă rețelei  de vânzători de călătorii posibilitatea de a vizualiza pe un singur ecran conținut nou provenit din sursă NDC alături de conținutul existent.

În luna septembrie, Amadeus a devenit dublu certificat pe NDC Level 4, după ce a primit din partea  IATA certificarea ca distribuitor NDC. Această ultimă realizare a urmat certificării NDC Level 4 ca furnizor de IT primită de Amadeus în luna mai a acestui an. În timp ce certificarea NDC Level 3 se referă la fluxul de rezervare principal, Level 4 se concentrează mai mult pe capacitățile de furnizare de servicii, un factor esențial în asigurarea adoptării de către agenției de turism. Versiunea activată de NDC a Selling Platform Connect este utilizată în prezent de mai mulți parteneri cheie din programul NDC. Desfășurarea treptată va începe în următoarele luni, în timp ce soluția continuă să fie îmbunătățită cu conținut și funcționalități suplimentare.

Comments are closed.